Lautta-aikataulut tässä. Klikkaa.

 

Tule. Mää näytän.

 

Korppooseen pääsee autolla, bussilla, fillarilla, moottoripyörällä, veneellä ja kävellenkin, jos on hurja.

 

Aloitetaan siitä, että löydät itsesi Turkuun sieltä, missä nyt olet.

Turusta suunnataan 110-tietä Kaarinaan ja sieltä Saaristotietä nro 180 kohti Paraista. Ajetaan läpi Paraisten suoraan edelleen kohti saaristoa. Kaarinan Linnanraunioiden risteyksestä lautalle on matkaa noin 25 minuuttia autolla tai fillarilla miltei 3 tuntia (vajaat 35 kilometriä, mutta opettele viimeistään tässä vaiheessa puhumaan matkasta aikana, ei niinkään kilometreinä)

 

Saavut Lillmälön lauttarantaan. Tuosta rannasta kulkee keltainen lautta vain Nauvoon, joten hyppää kyytiin. Lauttojen aikataulut löydät sivuilta: www.finnferries.fi ja tämä linkki vie suoraan Parainen->Nauvo aikatauluun.

Paraisten ja Nauvon välillä liikennöi pääosin 2 lauttaa, Sterna ja Falco. Kiireapulaisena on myös Odil. Lauttamatka Lillmälöstä Prostvikiin kestää 10 minuuttia. Keltaiset lautat ovat paitsi ilmaisia, myös kauniita merimatkoja. Maantielautoille ei tarvitse varata paikkaa, ne kulkevat useamman kerran tunnissa.

 

Aja sitten edelleen suoraan kohti syvää saaristoa, halki Nauvon saaren, tietä nro 180. Nauvon halki on noin 25 minuutin matka autolla ja fillarilla vähän alle 2 tunnin, matkana pikkuisen alle 30km.

Koska lautta-aikataulut on rakennettu niin, että edelliseltä pääsee suoraan seuraavalle, ilman odotusaikoja, aja reippaasti tai jos haluat katsella maisemia, niin anna tilaa niille takaatuleville, jotka haluavat pysyä aikataulussa.

Paikallisväestö kiittää!

 

Pärnäisten lauttarannasta(kaan) ei keltaiset lautat mene muualle kuin Korppooseen, joten aja kyytiin opasteiden mukaan. Lautta Prostvik hoitaa matkan 5 minuutissa Korppoon saarelle!

Aikataulut Nauvo-Korppoo-lautalle on tässä.

 

Retaisista, eli siitä, mihin lautta sinut Korppoon puolella jättää, on matkaa keskustaan reilut 10 kilometriä, 10 minuuttia autolla/45 min polkien.

........

 

Ja paluu tietysti toisinpäin:

Korppoon keskustasta 10km Retaisten rantaan, josta Prostvik-lautta Nauvoon. Halki Nauvon 30km ja Prostvikin rannasta Sterna/Falco/Odin-lautalla Lillmälöön, josta saaristotietä Paraisten halki Kaarinaan, josta jatko on sitten sinusta kiinni menetkö Turkuun päin vai Helsinkiä kohti.

........

 

Kesäaikaan (mutta vain kesäaikaan!) voit kulkea Korppooseen Saariston Rengastietä myös ”vastapäivään” eli lähteä Turusta Kustaviin, sieltä Iniön ja Houtskärin kautta Korppooseen.

Tuosta reitistä on mukavasti tietoa googlettamalla ja Saariston Rengastie-sivulla tai seuraavilla sivustoilla:

saaristo.org ja wikipedia.

.........

 

Halutessasi jatkaa matkaa Ahvenanmaalle, kuljet Korppoon Galtbyn satamasta. Katso lisää: Ålandstrafiken

 

Korppoon pääsaarelta voit mennä Norrskataan (aikataulut Norrskataan) ja Houtskäriin (aikataulut Houtskäriin)lautoilla.

Niiden aikataulut löytyvät siis Finnferries.fi-sivuilta.

 

Voit myös risteillä yhteysaluksella pienemmillä saarilla, Verkanin (eli Buffalon ravintolan viereltä) satamasta lähtee Fiskö-alus.

Yhteysaluksilla voit liikkua saarille ja takaisin, mutta voit myös istua kyytiin ja ihailla maisemia ja palata samaan rantaan takaisin (eikä ne pääasiassa maksa mitään).

Kesäaikaan vuoroja ajetaan runsaasti, mutta kannattaa kysyä laivasta tarkemmin ja kysyä mille vuorolle sopii mukaan.

 

Aina voit myös kysyä Paraisten kaupungin turisti-infosta lisätietoja:

 

Matkailuneuvonta Parainen

Rantatie 28

21600 Parainen

info@parainen.fi

+358 (0)400 117 123

Avoinna: ma-to 9-16, pe 9-15

www.saaristo.org