Saaristo Poker Run 1.-2.7.2016

Saaristo Poker Run 1-2.7.2016

Naantali-Airisto-Nauvo-Verkan

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Saaristo Poker Run -tapahtuma kerää nopeista veneistä kiinnostuneet yhteen Turun saaristossa ajettavaan reittiajoon 2.7.2016

Poker run -tapahtumassa venekunnat ajavat sovitun reitin, jonka varrelta kerätään pelikortteja. Päivän päätteeksi kolme parhaan käden kerännyttä tiimiä pelaa Saaristo Poker Runin voitosta. Perinteisiin kuuluu myös venekuntien teemapukeutuminen, mikä osaltaan pitää ilmapiirin rentona ja hauskana, kyseessähän ei ole nopeuskilpailu. Avoveneet, ribit, offshoret, ym. urheilulliset veneet ovat tervetulleita tapahtumaan.

Katsojille:

Katsojille on tarjolla paljon nähtävää niin mereltä kuin maalta katsottuna, sillä reitti kulkee usean vierasvenesataman kautta.

Veneet ovat nähtävissä yleisölle Naantalin vierasvenesatamassa 2.7.2016 klo 10-13, mistä tapahtuu veneiden käynnistys ja lähtö reittiajoon.

Airiston ja Nauvon vierasvenesatamista noudetaan kortit, joten sielläkin on loistavat puitteet nähdä veneitä.

Reittiajo päättyy Verkanin vierasvenesatamaan ja päättäjäisjuhliin sekä palkintojen jakoon ravintola Buffalossa. Veneet nähtävissä reitillä n. klo 13-16

Ohjelma:

Perjantai 1.7.2016

Klo 16-20 Saapuminen ja ilmoittautuminen Naantalin vierasvenesatamaan

Iltaohjelmaa Merisalissa

Lauantai 2.7.2016

Klo 8-10 Aamupala

Klo 11 Kuljettajakokous

Klo 13 Veneiden käynnistys ja lähtö reittiajoon

Klo 15-16 Saapuminen Verkaniin

Klo 16> Buffalo ribs buffet

Klo 20 Saaristo Poker Run -finaali ja palkintojenjako

Klo 21 Afterparty + DJ

LISÄTIETOA: http://saaristopokerrun.fi/

PÅ SVENSKA:

Saaristo Poker Run 1-2.7.2016

Saaristo Poker Run arrangeras nu för första gången. Evenemanget samlar snabba båtar till en ruttkörning i Åbolands Skärgård. Delta i evenemanget med din egen båt eller kom och kolla in skärgårdens snabbaste båtar! I Poker-Run-evenemanget kör båtarna en överrenskommen rutt och samlar spelkort längs med rutten. Efter ruttkörningen spelar de teamen, som har fått de 3 bästa "händerna", om vinsten av Saaristo Poker Run. Till traditionen hör även att besättningen är utklädda, för att skapa laganda och för att hålla stämningen rolig, eftersom det inte är frågan om en hastighetstävling. Öppna båtar, rib-båtar offshore-båtar och andra sportiga båtar är välkommna att delta. Båtens minimimått är dock 19fot.Tag kontakt om du tvivlar på att din båts möjlighet att delta. info@saaristopokerrun.fi Samla alltså ihop ett team och delta med din eller din kompis båt!

För åskådare

För åskådare finns det mycket att se, både från land och hav, eftersom rutten går förbi ett flertal gästhamnar. I Nådendals gästhamn har man möjlighet att bekanta sig med båtarna kl.10-13, varefter det är gemensam start för båtarna. I Airiso gästhamn samt i Nagu gästhamn stannar båtarna för att få ett spelkort, så även där finns det goda möjligheter att se båtarna. Ruttkörningen slutar i Verkans gästhamn var vinnaren utlyses. Efter det blir det prisutdelning och efterfest i Restaurang Buffalo. Båtarna kan man se under ruttkörningen kl. 13-16, efter det hittar man dem i Verkans gästhamn.

Program

Fredag 1.7.2016 Klo 16-20 Ankomst och anmälning i Nådendals gästhamn Kvällsprogram i Merisali

Lördag 2.7.2016 Klo 8-10 Frukost Klo 11 Förarmöte Klo 13 Båtarna startar Klo 15-16 Ankomst till Verkan Klo 16-> Buffalo Ribs buffet Klo 20 SPR final och prisutdelning Klo 21 Afterparty+DJ

MERA INFO: http://saaristopokerrun.fi/swe/

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square