Amalias Hem - syntytarina


Amalias Hemin Terhi

Heippa!

Olen Ahosolan Terhi ja Amalias Hem:in täti. Sain kunnian kertoa muutaman rivin itsestäni ja puodistani: Amalias Hem siis sijaitsee Korppoon kirkonkylässä Dag-15 kahvila/majatalon yhteydessä.

Juureni ovat Ylöjärvellä mutta olin vain kolme vuotias kun perheeni keksi muuttaa Korppooseen vuonna 1972. Täällä siis olen varttunut, käynyt peruskoulun ja viettänyt kivan lapsuuden nauttien kauniista saaristosta. Lukioon lähdin Tampereelle, iloisin mielin, sillä nuoruusiässä alkoi Korppoo tuntua aivan liian pieneltä… kohta myös Tampere oli nähty ja niinpä muutin Tukholmaan, jota olin aina ihastellut. Ns. "välivuosi" venyi kahdeksaan... Valmistuin lähihoitajaksi, löysin siipan ja sain lapsen. Esikoisen syntymä sai ajatuksen muutosta takaisin lapsuuden maisemiin heräämään. Niinpä 1996 olin taas korppoolainen, ja tuota päätöstä en ole kertaakaan katunut. Töitä löytyi Sateenkaaresta, vanhainkodilta. Pari lastakin vielä tekaisin.

Käsityöt, sisustaminen ja muoti ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Ja on jonkin sortin yrittäjänsiemenkin meikäläisessä aina ollut, jo lapsena pidin pientä kioskia kotipihassa ja tein käsitöitä myyntiin paikalliseen puotiin. Lasten ollessa pieniä vietin illat heidän nukkumaan mentyään ompelukoneen ääressä, barbimekkoja, tilkkutäkkejä, pussukoita, essuja ym. alkoi syntyä kasapäin. Niinpä aloin rohkeasti kaupitella tuotoksiani myyjäisissä ja markkinoilla.

Varsinainen päätös oman yrityksen perustamisesta syntyi kun ystäväni ja kälyni Virpin kanssa vietimme Turku-päivää… kiersimme alueen sisustuskauppoja ja saimme molemmat kipinän tehdä jotain vastaavaa.

Keväällä 2008 perustin toiminimen Amalias Hem vakituisen hoitotyöni pariksi, toimenkuvaan kuului tuolloin sisustustekstiilien valmistaminen ja jälleenmyynti. Kunnan yrittäjäneuvojat tosin eivät ideaani oikein uskoneet, mutta ei se mitään, minä uskoin! Investoin yritykseen 800€, niillä ostin kankaita, tulostimen sekä maitokärryt! Ensimmäisenä kesänä näet oli myyntipisteeni Korppoon tori ja koska en omistanut autoa, tulivat kärryt tarpeeseen. Ompelupalvelu kuului myös osana toimintaan ja sainkin heti muutamia verhotilauksia. Niistä saaduilla rahoilla tilasin ensimmäiset muiden valmistamat sisustustuotteet myyntiin.

Hih, vieläkin muistan kun avasin kotiterassilla laatikoita joista paljastui toinen toistaan ihanampia metallihyllyjä, koreja, naulakoita...mietin, että kuinka ikinä raaskin myydä ne!

No, hyvinhän se meni ja seuraava vaihe oli puotitilan hankinta. Se löytyikin jo heti syksyllä Stabsin talon kellarista, juuri tuosta tilasta olin jo aiemmin haaveillutkin...paksut kiviseinät, rustiikkinen betonilattia, eli täydellinen paikka Amalias Hemille ja maalaisromanttisille tuotteille. Joulupuodilla aloitin, mutta onneksi sain jatkettua vuokrasopimusta.

Seuraavana keväänä sain kaveriksi Annen ja Earth Collectionin (nykyään DAG-15 majatalon emännän sekä Visit Korppoo-sivujen luojan). Kellarilla pidimme puotien ohessa kirpparipäiviä, syysmarkkinoita,teemailtoja.

2012 muutimme "dagikseen" josta tuli "Saariston ainoa ja Suomen pienin ostoskeskus". Asiakaskunta laajeni ja yrittäjyys alkoi viedä mukanaan. Mutta meni vielä vuosi ennenkuin uskaltauduin hyppäämään "vain yrittäjäksi" , siihen saakka tein 70% työpassia hoitajana, loppuaika oli tasapainoilua firman ja perheen parissa. Rohkeutta päätökseen sain Yrittäjän ammattitutkinto-kurssin aikana, tuolloin laskelmia tehdessäni tajusin, että voin oikeasti työllistää itseni Amalias Hemin parissa.

Olen siis näiden kahdeksan vuoden aikana kasvattanut puotia hissunkissun kohti sitä mikä heti alussa oli haaveissani, hurmaava yhdistelmä sisustusta, vaatteita, kenkiä, asusteita, kosmetiikkaa...

Siihen on päästy hippusella hullunrohkeutta, hyvillä kontakteilla, onnistuneilla tuotevalinnoilla, taukoamattomalla somettamisella sekä positiivisella asenteella.

Ja positiivinen on helppo olla kun saa asua maailman parhaassa paikassa ja tehdä sitä mikä on sydäntä lähinnä!

Puodin lisäksi on minulla toki muitakin lempiasioita...rakastan kukkia ja niinpä minut löytää usein ruusutarhastani pehva pystyssä. Villakoira Ella on uskollinen lenkkikaveri. Ja jokatalvisilla etelänmatkoilla käyn kumppanini Tumpin kanssa ladaten pattereita seuraavaa sesonkia varten. Tänä kesänä pääsen myös toivottavasti veneretkille, ne olivat mieluisia jo lapsena...

Että tällainen tarina, tulethan moikkaamaan puodille jos vain Korppoo osuu reitillesi!

Terkuin,

Terhi-Amalia

www.amaliashem.com

www.dag15.com (http://www.dag15.com/#!amalias-hem/kj1i4)

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square