Saariston Rengastiestä vuoden matkailukohde

NÄE JA KOE | Jonna Lankinen | 13.1.2017 21:00

Turun Sanomat

ks. koko juttu pdf-muodossa

tai linkki TS:iin

Myös viime vuonna matkailulehti Mondon paras kotimaan kohde löytyi saaristosta. Kemiönsaaren kunnan matkailijamäärät kasvoivat valinnan myötä. Saariston Rengastie on valittu tämän vuoden parhaaksi kotimaan kohteeksi.

Valinnan teki matkailulehti Mondon toimitus, joka valitsee vuosittain 15 kiinnostavinta ja nousevaa matkailukohdetta eri puolilta maailmaa.

Perusteluissaan raati kiittelee Saariston Rengastietä klassikoksi, joka jokaisen kannattaisi kokea kerran elämässä.

Valintaraati kiittelee erityisesti saaristotunnelmaa, johon kuuluvat muun muassa punaiset tuvat, kalliorannat, erinomaiset kalaruuat ja söpöt kahvilat.

KEMIÖNSAARELLE VALINNASTA SUURTA HYÖTYÄ

Viime vuonna Mondo valitsi parhaaksi kotimaiseksi matkailukohteeksi Kemiönsaaren. Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner sanoo, että valinnasta oli kunnalle suurta hyötyä. – Saimme siitä paljon näkyvyyttä. Jo heti tammikuussa Matkamessujen aikana ryhmämatkajärjestäjät ja linja-autoyritykset ottivat yhteyttä. Huomasimme kevään aikana selkeän eron aiempaan. Tarkkoja kasvulukuja Donner ei osaa antaa, mutta sanoo ryhmämatkakohteiden kuten Söderlångvikin, Bengtskärin ja Örön raportoineen selkeästä erosta. – Ja esimerkiksi matkailuneuvonnaltamme tiedusteltiin erilaisia asioita noin 30 prosenttia aiempaa enemmän.

VALINNASTA KAIKKI IRTI

Saariston Rengastien valinta hyödyntää Donnerin mukaan koko saaristoaluetta tänäkin vuonna. – Tämä on ihan huippujuttu ja yllätyskin, että valinta osui kaksi vuotta peräkkäin samalla alueelle. Donner painottaa, että valinnasta täytyy osata myös ottaa kaikki irti. – Tulee tehdä laajaa yhteistyötä siinä, että matkailijat saadaan viipymään ja huomaamaan, että alueella on myös muita kohteita kuin Saariston Rengastie. Kun esittelemme ihmisille saariston laajaa valikoimaa, niin he vieraillessaan huomaavat, että tännehän kannattaa tulla takaisinkin. Myös Paraisten matkailupäällikkö Niclas Gestranius sanoo, että yhteistyötä on odotettavissa muiden matkailualan toimijoiden kanssa. – Aiomme nyt hehkuttaa tätä, jo heti Matkamessuilla ensi viikolla ja pitkin vuottakin.

SUOMALAISELLE EKSOOTTISTA KOTIMAATA

Matkailulehti Mondon päätoimittaja Kati Kelola sanoo, että valinnan osuminen saaristoalueelle kahtena vuonna peräkkäin on pelkkää sattumaa. – Saaristo edustaa monelle suomalaiselle jopa vähän eksoottista kotimaata. Molemmat kohteet ovat kyllä ansainneet huomionsa. Noin 250 kilometrin mittainen Saariston Rengastie vie Turusta Paraisille, Nauvoon, Korppooseen, Houtskariin, Iniöön ja Kustavin kautta Naantaliin. Viime vuonna Saariston Rengastien kävijämäärät nousivat noin yhdeksän prosenttia. Reitillä kulki noin 20 000 matkailijaa. POIMINNAT

15 parasta matkakohdetta

Matkailulehti Mondo valitsi tälle vuodelle mielestään 15 parasta matkakohdetta eri osa-alueilta:

 • Kulttuurikohde: New York

 • Reitti: Kanadan halki junalla

 • Luontokohde: Azorit

 • Lähiloma: Viron maaseutu

 • Ruokamatka: Singapore

 • Perhekohde: Dubai ja Arabiemiraatit

 • Unelmaloma: Karibian saarihyppely

 • Hemmottelukohde: Suomen Lappi

 • Viikonloppukohde: Napoli

 • Seikkailukohde: Etelä-Afrikan rannikko

 • Aktiiviloma: Wales

 • Kotimaankohde: Saariston Rengastie

 • Rantaloma: Algarve

 • Comeback-kohde: Kypros

 • Romanttinen kohde: Montenegro

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square