Mondon valinnat

January 18, 2017

Saariston Rengastie

 

Vuoden kotimaankohteessa voi kiertää maamme kauneimpia seutuja.

 

Miksi juuri nyt? Saariston Rengastie on kotimaan matkailun klassikko, joka jokaisen kannattaisi kokea kerran elämässä. 250 kilometrin mittainen reitti vie Turusta Paraisille, Nauvoon, Korppooseen, Houtskariin, Iniöön, Kustaviin ja Naantaliin. Matkalla on 12 siltaa ja yhdeksän lauttamatkaa. Kierroksen tekee autolla päivässäkin, mutta paljon mukavampaa on yöpyä mökeissä ja majataloissa matkan varrella. Yksi vaihtoehto on lähteä liikkeelle pyörällä.

 

Parasta on tietenkin saaristolaistunnelma: pikkusatamat, punaiset tuvat, kalliorannat, erinomaiset kalaruuat ja söpöt kahvilat. Suomen juhlavuoden kunniaksi paikallis­museoissa nostetaan esiin saariston tarinoita itsenäistymisen ajalta.

 

Mondon koko lista

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts