Aspö Charterin vesibussi Korpoströmistä ulkosaaristoon keväästä 2017 alkaen

Saaristoon saadaan toukokuussa uusi, maksullinen vesibussireitti.

Reitti kulkee poikittaisliikenteenä siten, että sen mantereen puoleinen lähtösatama on Korppoossa, Saaristokeskus Korpoströmissä. Sieltä alus suuntaa pari kertaa viikossa ulkosaariston Aspöhön, Nötöhön ja Bodöhön. Toiset pari kertaa viikossa reitti jatk aa näistä ulkosaariston kohteista vielä pidemmälle, Öröhön saakka.

Uuden reitin liikennöintiä hoitaa vasta perustettu Aspö Charter - niminen yhtiö, jonka taustalla on Aspön saarella asuva matkailuyrittäjä ja luotsikutterin kuljettaja Tore Johansson.

Reitillä liikennöivä alus tulee olemaan 15-metrinen, 34-paikkainen ja 13–14 solmua täydessä lastissa kulkeva vesibussi Amanda.

Tore Johansson sanoo, että hänelle on kaikkein tärkeintä saada Korpoströmiin nykyistä enemmän asiakkaita.

– Edellytyksenä sille on, että sieltä on jatkoyhteys ulos saaristoon. Muutenhan ihmiset elävät siinä uskossa, että se on päätepysäkki, johon saaristo loppuu.

Korpoströmissä on saatavilla hotellitasoista majoitusta, ja monipuolisesti voi majoittautua myös muissa reitin varren saarissa. Myös ilman yöpymistä Korpoströmistä voi tehdä päiväreissun Öröhön ja takaisin.

Uusi reitti avaa samalla poikittaisliikenteen Paraisten saaristosta Kemiönsaaren saaristoon.

– Emme me tätä kuntarajojen ylitystä ole sillä lailla ajatelleet. Saaristohan on yhtenäinen alue ilman kuntarajoja. Ihmiset elävät täällä siinä ajatuksessa, että on vain yksi saaristo, Johansson kertoo.

Lue koko juttu:

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3150514/Saaristoon+maksullinen+poikittaisliikenne

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square