Palautetta 28.5.2017

Kyselin Facebookin Naisyrittäjät-ryhmässä millainen on hyvä "Visit-jokinkaupunki"-sivu.

Tässä palautekeskustelu, jonka sain visitkorppoo-sivusta.

Palaute ja sivuston analysointi on aina tärkeää, itse sitä tulee niin sokeaksi työlleen ja omalle paikkakunnalleen, ettei edes huomaa, mitä matkailija kaipaisi.

Anne Teijula:

MIKSI visit-sivut on tööt? Kiinnostaa hitokseen, kun teen yksityisenä meijän saarelle www.visitkorppoo.com sivua. Parantaisin juoksua, jos kerrot miten!

Kati Susanna:

Usein ne on sekavia, ei anna konkreettisia syitä vierailulle, liian "pinnallisia" en tiedä miten tän muotoilis paremmin, ei kerrota oikeesti kaikkia paikkoja ja pieniäkin yrityksiä tai ne ei ole visuaalisesti houkuttelevia. Mä kaipaan eniten vastausta kysymykseen, miksi mennä jonnekin. Ja kuvia, upeita kuvia mitkä houkuttaa oikeasti vierailuun. Maininta kuvissa näkyvistä paikoista olis myös kiva. Tää ei nyt ollut sitten palaute näistä Korppoon sivuista, koska niillä en vielä edes vieraillut ☺️

Kati Susanna:

Jos kaupunkissa on esim. kymmenen kahvilaa niin haluaisin niistä vähän enemmän tietoa kuin osoitteen tai ainakin suoran linkin yrityksen sivuille. Jotain minkä perusteella mulle tulee sellainen tunne, että hei just tonne mä haluan. Koskee samaa kaikissa liikkeissä ja nähtävyyksissä ym.

Anne Teijula:

vieraile ja katso, jooko

Kati Susanna:

Pääsääntöisesti tykkäsin sivuista, näissä oli jo sitä visuaalista kauneuttakin! :) Liikkuvat taustakuvat oli kivoja, ei oikeastaan häirinnyt lukemista. Mobiilissa nää taustat ei muuten toimi, etusivun hieno tausta näytti varsin erikoiselta. Mobiili antoi muutenkin sivuista paljon huonomman kuvan kuin miltä ne oikeasti tietokoneella näyttää.

Tulo ohjeet oli loistavat! Harmittavan usein ne puuttuu sivuilta. Tykkään kun heti saa tiedon millä paikalle pääsee eikä itse tarvitse etsiä aikatauluja ym.

Ilmeisesti valitettavan monelta yritykseltä puuttuu omat sivut, koska ei ollut mahdollisuutta lukea lisää.. Tää on tosi harmi ja varmasti tulee ennen suunnattua paikalle millä on houkuttelevat sivut. Jos joku asia tai paikka on keskustassa niin ulkopaikkakuntalaisella se ei oikeastaan kerro mitään.

Vähän jäi ihmetyttämään mihin matkailija tarvitsisi rakennusmiestä, siivojaa, nuohoojaa, puun kaatajaa ym. nää on enemmän sellaisia palveluja mun mielestä, mitkä kuuluu kaupungin tavallisille sivuille ei matkailu.

Toisilla sivuilla kuten kulttuuri jäin kaipaamaan suoria linkkejä suositelluille ja mainittujen yritysten sivuille. Laiskana ja mukamas kiireisenä ihmisenä sitä on niin paljon helpompi siirtyä suoraan linkistä kuin googlettamalla :)

Sää oli vähän hassussa paikassa, mun mielestä riittäis kun se näkyis vain etusivulla, jossain sivussa.

Pisteet kuvista, joissa kerrottiin mitä niissä on.

Matkailuoppaan tilaaminen sähköpostiin hieman ihmetytti, miksi sitä ei voi ladata suoraan sivuilta? Tilasin sen kuitenkin sähköpostiin, mutta monelta saattaa jäädä tilaamatta. Eikä se muuten ole tullut sähköpostiin. Monesti itse etsin tietoa myös vasta liikenteessä, joten saapumaton tai myöhemmin saapuva sähköposti ei silloin mieltä lämmintä.

Tykkäsin sun omasta esittelystä. Toisaalta se sai mut vähän hämmentyyn. Miksi kaupunki henkilöityy yhteen ihmiseen? Missä on yhteishenki ja yhteistyö?

Loppujen lopuksi yksi parhaista visit sivuista joilla olen vieraillut ja saattaisin vaikka lähteä vierailulle :)

Anne Teijula:

Mahtavaa, kiitos! Otan nämä itselleni tarkempaan tutkiskeluun. 1)Varmista roskapostisi sen oppaan kanssa, siitä pitäisi tulla ihan nopeasti (minuuteissa/alle puolen tunnin joka tapauksessa, vaikka palvelussa olisi ruuhkaa) vahvistus, jota klikkaamalla saat sen oppaan. Opas tilataan, jotta voin lähettää päivityksiä asioihin ja saan kiinni kiinnostuneita ja seuraan minkä verran niitä menee. Kerään siis email-listaa. 2)mobiili on haastava, mutta sitä pitää korjata parhaan mukaan, hyvä kun muistutitte (koneella kun tekee, se meinaa unohtua) 3)nuo nuohous- yms palvelut palvelee siis mökkiläisiä, miksei toki myös paikallisia, mutta siis mökkiasukkaat tarvitsevat tietoa myös kaikesta Korppoossa 4)siirrän sään vaikka alemmas etusivulla. Ajattelin, että se ainakin puheluissa ja keskusteluissa aina kiinnostaa eniten 5)tein sivuston, kun kuntaliitos teki meistä osan Paraisten kaupunkia ja Korppoota ei enää mielestäni löydä nimellä Parainen tai ainakin se sekaantuu suuren tiedon alle parainen.fi ssä ja toisaalta yksittäisten firmojen sivut on vaikea löytää, kun ei tiedä mitä hakee. En ole siis kaupungin edustaja, olen majoitusyrittäjä saaressa Korppoo, joka on osa Paraista. Yhteistyötä tarvittaisiin hurjasti lisää! 6)aivan mielettömän suuri kiitos analyyseistänne!!! Se on tärkeää, kun yleensä kuulen palautteeksi vain "varför är det bara på finska? Var är svenskan?"

...ja ainiin! Saisinko käyttää noita "palautteina sivustosta" ja julkaista siellä?

Kati Susanna:

Siltähän se löytyi ☺️ Tosi kattava ja selkeä opas. Ehkä kuvia olisin kaivannut keventämään tekstiä.. joo mulla on varmaan pakkomielle houkuttelevista kuvista 😂 Tykkäsin kyllä, kaikki tieto yksissä kansissa. Tää on kätevä vaikka tulostaa mukaan ennen reissua.

Juu kyllä mun palautteen saa ainakin julkaista

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square