JAZZ-YHTYE WANV


JAZZ-YHTYE WANV

TIEDOTE 11.6.2018

JAZZ-YHTYE WANV

MITÄ?

Ruotsalais-suomalainen WANV on Göteborgissa 2016 perustettu jazz-yhtye.

MISSÄ?

WANV lähtee kiertueelle Turunmaan saaristoon (Nauvo, Utö, Jurmo, Aspö, Nötö, Korppoo, Iniö)

MILLOIN?

29.6 - 7.7.2018

MIKSI?

WANV vie musiikkia kaukaisille saaristolaisille, koska haluaa musiikin olevan saavutettavaa kaikille. Konsertteihin on vapaa pääsy.

WANV herkistää Turunmaan saariston jazziin Juhannuksen jälkeen

Saaristossa ehditään juuri ja juuri toipumaan Juhannuksesta, kun Ruotsalais-suomalainen jazzyhtye WANV lastaa soittimensa M/S Eivorille ja lähtee kiertueelle Turunmaan saaristoon 29.6 - 7.7.2018.

Yhtye kokee tärkeäksi viedä korkealaatuista taidemusiikkia vieläkin kauemmaksi ulkosaaristoon ja saada esiintyä ihmisille, jotka jäävät usein paitsi kulttuurikokemuksista, johtuen vallitsevista olosuhteista kuten taloudellisesta tilanteesta, syrjäisestä asuinpaikasta taikka henkilön fyysisestä kunnosta. Yhtye vieraileekin myös Korppoossa palvelutalo Sateenkaaressa.

Huhtikuussa Göteborgiin yhtyeen muita jäseniä tapaamaan lähteneelle Vannesluomalle kesäkiertue saaristossa on jo neljäs. Idea uuden kiertueen konseptista juuri Turunmaalla tuli Vannesluomalta, joka kiersi vokaaliyhtyeensä Signen kanssa kesällä 2017. Signen kiertueen huippuhetket koettiin Iniön ja Houtskärin kirkoissa.

“Koin vahvasti haluavani palata näille konserttipaikoille toisenlaisen, enemmän soittimia käsittävän kokoonpanon kanssa,” yhtyeen solisti Josefiina Vannesluoma kertoo.

Konserttipaikat ovat historiallisesti merkittäviä pikkukirkkoja ja kappeleita, joiden akustiikassa yhtyeen atmosfääriset sävellykset sekä soundiin perustuva improvisaatio pääsevät oikeuksiinsa. Konsertteihin on kaikille vapaa pääsy. Kiertuetta ovat tukeneet Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond, Korppoon Säästöpankkisäätiö, Nauvon Säästöpankkisäätiö sekä Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Nötön konsertti alkaa saarella sijaitsevan Klockarstenin eli ‘Soivan kiven’ luona käyttäen sitä instrumenttina. Jyrkänteeltä löytyvät hautakiviröykkiöt ja tämä ’Kaikukivi’ ovat oletettavasti jäänteitä myöhäiseltä rautakaudelta noin 700-900 ennen ajanlaskun alkua, jolloin kiveä on toisella kivellä hakkaamalla käytetty uhrimenoihin tai annettu merkkejä hylkeenpyytäjille ja kalastajille.

“Painopisteet ovat tunteita välittävässä vuorovaikutuksessa, kuulaissa improvisaatioissa ja tunteiden välittämisessä,” Vannesluoma kuvaa. “Vivahteikkaat tekstit tutkivat hetkeen pysähtymisen kauneutta, elämän kiertokulkua ja viipyilevät toisinaan myös ihmisen synkempien ajatusten äärellä.”

Yhtye sai alkunsa vuonna 2016 Göteborgissa, tuolloin trion Westlin/Andersson/Nummela nimellä. Trion seuraan liittyi turkulaissyntyinen vokalisti ja huilisti Vannesluoma, jonka kanssa he tekevät nyt kesäkiertueen Turunmaan saaristossa. Yhtyeen ohjelmistossa on originaalisävellyksiä rummuille, kontrabassolle, saksofonille, klarinetille ja laululle, joita kuullaan suomen ja ruotsin kielillä. Ohjelmistossa on mm. Pelle Westlinin sävellyksiä Leena Helkan (s. 1924 Rauma) runoihin sekä Vannesluoman tekstejä- siitä esimerkkinä myös ensimmäinen musiikkivideo ‘Vinden har blåst i mitt ansikte’ Youtubessa, joka julkaistiin maanantaina 7.5.2018. Yhtye kuvasi musiikkivideon göteborgilaisessa urkusalissa, jossa pääsi tunnelmoimaan pienen tilan akustiikkaa.

Kuva: Pauliina Nyman. Vasemmalta oikealle Pelle Westlin, Sami Nummela, Daniel Andersson, Josefiina Vannesluoma

WANV matkaa ulkosaaristoon yhteysalus M/S Eivorin kyydissä. Esiintymiset tapahtuvat kymmenen päivän mittaisella kiertueella ulkosaaristossa pe 29.6 – la 7.7.2018. He vierailevat Utön, Jurmon, Aspön ja Nötön saarilla sekä Nauvossa, Korppoossa ja Iniössä.

Kokoonpano julkaisee syksyllä 2018 musiikkialbumin, jonka materiaali äänitetään kiertueen aikana.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Josefiina Vannesluoma, p. +358-440626401, josefiina.vannesluoma@hotmail.com

Tuotantotiimi: wanvmusic@gmail.com

LINKKEJÄ:

Ma 7.5.2018 Göteborgissa kuvattu video: https://www.youtube.com/watch?v=dkBiJsauOe8&feature=youtu.be

Tapahtuman kotisivu:

https://www.josefiinavannesluoma.com/wanv

Linkki musiikkiin:

https://westlinanderssonnummela.bandcamp.com/track/among-the-willows

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/976146379199894/

Instagram och Facebook: @wanvmusic

Konserttipäivät:

Pe 29.6. klo 19 Nauvon kirkko

La 30.6. klo 20 Utö Bönehuset

Su 1.7. klo 17 Jurmon kappeli

Ma 2.7. klo 18 Aspön kappeli

Ti 3.7. klo 18 Nötön Klockarsten ja kirkko klo 19

Pe 6.7. Päiväkonsertti Korppoon palvelutalo Sateenkaari

Pe 6.7. klo 19 Korppoon kirkko

La 7.7. klo 18 Iniön kirkko

________

PÅ SVENSKA

PRESSMEDDELANDE 11.6.2018

WANV JAZZ BANDET

Jazz sensibiliserar skärgården efter midsommaren

Den svensk-finska jazzkvartetten WANV börjar sin turné på skärgården den 29.6 - 7.7.2018. Bandets musik är inspirerad av nordisk jazztradition.

"Fokuset ligger på att förmedla känslor och på interaktion mellan musiker, texter och lyssnare" beskriver bandets finska solist Josefiina Vannesluoma. "De nyanserade texterna handlar om skönhet i stillhet, livets olika vägar men även om de obehagliga tanken som en människa kan ha."

Gruppen grundades först som saxofontrio Westlin/Andersson/Nummela år 2016 i Göteborg. De började samarbeta med Vannesluoma som resulterade till ett ny namn WANV och en sommartur på Åbolands skärgård. Kvartetten kommer även att inspela under turnén, och ska släppa ut ett album på hösten 2018.

Bandet spelar sina originella kompositioner för trummor, kontrabas, saxofon (eller klarinett) och sång (eller flöjt) på finska och svenska. Saxofonisten Pelle Westlin har komponerat på Leena Helkas (f. 1924 Raumo) dikter. Detta kan ses på musikvideon "Vinden Har Blåst i mitt Ansikte' på YouTube, som publicerades på måndag den 7. maj.

Bild: Pauliina Nyman. Från vänster till höger Pelle Westlin, Sami Nummela, Daniel Andersson, Josefina Vannesluoma

Målet är att nå de mest avlägsna invånarna

I slutet av april reste Vannesluoma till Göteborg där hon mötte bandets medlemmar. Kvartetten tränade tillsammans, filmade en video och planerade turen. Bandet tycker att det är viktigt att ta högkvalitativ konstmusik ännu längre till de yttre öarna och få uppträda på ställen som ofta har begränsad kulturförsörjning.

Konsertlokaler är historiskt betydelsefulla små kyrkor och kapeller, vars akustik tillåter bandets atmosfäriska kompositioner och ljudbaserad improvisation för att vinna sina rättigheter. Alla har fri tillgång till konserter. Turnén är stött av Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond, Kulturfonden för Sverige och Finland, Sparbanksstiftelsen i Korpo samt Sparbanksstiftelsen i Nagu.

WANV reser till ytterskärgården med M/S Eivor. Konserter äger rum på en tiodagars turné i ytterskärgården från fredag den ​​29. juni till den 7. juli 2018. De besöker öarna Utö, Jurmo, Aspö och Nötö, såsom Nagu, Korpo och Iniö.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar:

Josefiina Vannesluoma

tel. + 358-440626401

josefiina.vannesluoma@hotmail.com

Produktionslag: wanvmusic@gmail.com

LÄNKAR:

Ma 7.5 Videon beskriven i Göteborg: https://www.youtube.com/watch?v=dkBiJsauOe8&feature=youtu.be

Hemsida:

https://www.josefiinavannesluoma.com/wanv

Länk till musik:

https://westlinanderssonnummela.bandcamp.com/track/among-the-willows

Facebook-händelse: https://www.facebook.com/events/976146379199894/

Instagram och Facebook: @wanvmusic

Konsertdatum:

Fre 29.6. kl. 19 Nagu kyrka

Lör 30.6. kl. 20 Utö Bönehuset

Sön 1.7. kl. 17 Jurmo kapell

Mån 2.7. kl. 18 Aspö kapell

Tis 3.7. kl. 18 Nötö Klockarsten, kl. 19 kyrka

Fre 6.7. Dagkonsert Korpo Serviceboendet Regnbågen

Fre 6.7. kl. 19 Korpo kyrka

Lör 7.7. kl. 18 Iniö kyrka

A Swedish-Finnish jazz quartet WANV on tour to Turku´s archipelago after midsummer

Three of the quartet's members formed a trio in Gothenburg already in 2016 - Westlin/Andersson/Nummela. Their music stems from Nordic jazz tradition and focuses on serenity and clear-toned improvisations. Their latest collaboration with Finnish vocalist Josefiina Vannesluoma emerged with a new group title WANV and a summer tour in archipelago chapels in Turku region. They play original compositions that render Nordic ballad tradition 'visor', intertwining with poetry by Leena Helka and Vannesluoma both in Swedish and in Finnish.

The goal is to bring music to everyone who lives far away

The band feels that it is important to take high quality art music even further to the outer archipelago and to be heard by people who often lack not only cultural experiences but who can not achieve it due to prevailing circumstances such as the economic situation, physical condition or the peripheral dwelling. Therefore, the band will also visit two service houses whose event information will be informed during the spring.

The concert venues are historically meaningful small churches and chapels where the acoustics allow the group’s atmospheric compositions and sound-based improvisations to win their rights. The concerts have free admission and many summer residents and tourists are welcomed to join with the locals.

On Nötö island the concert begins with improvisation around ‘Klockarsten’, the so-called ringing stone which the band’s drummer Sami Nummela uses as his instrument. Alongside the nearby burial stone mounds, the ringing stone has remained since the late Iron Age around 700-900 B.C. when it was either used for sacrificing ceremonies or signalling fishermen and sealers.

The summer tour in the archipelago is already fourth for Vannesluoma. The idea of ​​the tour in outer archipelago came from her when she went around the area with her vocal group Signe last summer. The best concert experiences were experienced in small churches on Iniö and Houtskär.

"I felt strongly that I wanted to return to these spaces with a more instrumental configuration," says Vannesluoma.

Sami Nummela, who plays drums in the band, visited Korpo Sea Jazz with Bowman Trio in July 2016. He is a long-distance runner and has achieved multiple marathons and a 100k ultramarathon. This February he will attend a 24-hour-long running event in Espoo.

The band will travel to the outer archipelago with M / S Eivor. The performances take place on a ten day trip in the outer archipelago Fri 29.6 - Sun 8.7.2018. They will visit the islands of Nagu, Utö, Jurmo, Aspö, Nötö, Korpo and Iniö. The collective will also record their repertoire during the tour and is planning to release their first album in the fall of 2018.

The tour is funded by Foundation Martha och Albin Löfgrens kulturfond, Aktia Foundation in Korpo, Aktia Foundation in Nagu and The Swedish-Finnish Cultural Foundation.

Pelle Westlin, clarinet and saxophone Daniel Andersson, double bass Sami Nummela, drums Josefiina Vannesluoma, vocals and flute Further information and interview inquiries: Josefiina Vannesluoma t. +358-440626401 josefiina.vannesluoma@hotmail.com Production team Tina Salminen, PR assistant

wanvmusic@gmail.com LINKS: Website: https://www.josefiinavannesluoma.com/wanv

Link to WANV’s music: https://www.youtube.com/watch?v=dkBiJsauOe8&feature=youtu.be

Concert info: Fri 29.6. at 19.00 Nagu Church

Sat 30.6. at 20.00 Utö Bönehuset

Sun 1.7. at 17.00 Jurmo Chapel

Mon 2.7. at 18.00 Aspö Chapel

Tue 3.7. at 18.00 Nötö Klockarsten

& at 19 Nötö Church

Fri 6.7. at 13.00 Korpo service house Sateenkaari (Rainbow)

& at 19.00 Korpo Church

Sat 7.7. at 18.00 Iniö church

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square