Saaristokeskus Korpoström Korppoossa on monipuolinen ja erikoinen kohde

På svenska ↓

Saariston kohtaamispaikan lisäksi, Saaristokeskus toimii myös meribiologisena tutkimusasemana (Åbo Akademi), Saaristomeren Kansallispuiston tukiasemana, sekä myös kesäkaudella 70-paikkaisena vierassatamana, jossa tankkausasema.

Tänne tie tuo perille asti, olit sitten liikkeellä pyörällä, omalla autolla tai Saaristo-bussilla, aikataulunsa mukaisesti kulkevana. Ja siihen mihin tie päättyy, alkaa rikas ja kaunis saaristomeri.

Keskuksessa toimii kesäisin käsityöliike ja elintarvikekauppa Strandboden, jotka myyvät kaikkea sitä mitä mökkeilijä tai veneilijä tarvitsee.

Keskuksessa toimii myös hotelli, ravintola sekä itse saaristokeskus. Lokakuusta toukokuuhun keskus on auki vain tilauksesta.

Vuoden 2020-2021 päänäyttely Piscatus, Kala ja Ihminen, avataan yleisölle 8.5.2020 klo 14.30 – 16 jolloin Happy hour, ilmainen sisäänpääsy näyttelyyn.

Piscatus on latinaa ja tarkoittaa kalastusta. Näyttelyssä tarkastellaan kalastusta erilaisilla tavoilla, monestakin eri näkökulmasta, sekä myös ihmisen suhteisiin mereen, rannikkoon ja meriympäristöön. Näyttelyä kootaan paikallisten korppoolaisten voimin. On mielenkiintoista tulla näkemään miten ennen vanhaan toimittiin saaristossa, sillä tunnemme vetovoimaa entiseen aikaan eräänlaisena kaipuuna, pois nykymaailman hektisyydestä.

Lisäksi Saaristolaistutkimusfoorumi syventää kalastuksen teemaa ja avaa 15.5. seminaari- ja koko tapahtumasarjan, Turun Akatemian saaristoinstituutin toimesta. Aihetta tukien Korppoon kulttuurikilta järjestää myös tiloissa 5.-7.6. kalanahkojen parkituskurssin ja paljon muuta. Eli erilaisia tapahtumia on tulossa, vaikka koronalla on oma vaikutuksensa tulevaan turismikauteen.

Suhteet kaloihin ja saaristomereen kehittyy kokemalla itse saaristoa. Jos ei omaa venettä omista, saa sen vaivattomasti myös pienellä rahasummalla, sillä Korppooström vuokraa veneitä nyt perusvarusteilla (mm. liivit, merikortti, ankkuri) perusveneilytaitoisille. Korppoo on täynnä tutustumisen arvoisia kivoja saaria, kuten Stora Hästö tai Konongskär, jossa on grillipaikka ja luontopolku.

Mikäli haluat valmiin paketin saariseikkailuusi, eli toimia huolettomana matkustajana, kipparin ajaessa veneen sinisille aallonharjoille, sekin käy, sillä Korppookeskuksen laiturilta lähtee kuin tilauksesta Aspö Charter vesibussi m/s Amandalla.

https://sites.google.com/aspocharter.com/home/etusivu

Olemme kaikki ”samassa veneessä” koronaviruksen kanssa, on aika ajatella enemmän toisiamme, tätä maailmaa, mitä kaikkea voisimme tehdä yhdessä, jotta Korppooström olisi yhä esillä ja toimisi vielä tulevaisuudessakin kuten tätä ennen tärkeänä kokoontumispaikkana saaristoluontomme hyväksi.

Korpoström är ett besökcentrum för vetenskap, natur, konst och kultur med tanken att förhålla till naturen i skärgårdens framtid. I Skärgårdscentrum finns det utställningar och evenemang med skärgårdsspecifika frågor och fenomen.

Huset fungerar som marinbiolokisk forskning samtidigt med gästhamnen med cirka 70 gästplatser och marina. Vart vägen beslutar, därifrån börjar sjön/havet. Hit kommer även Skärgådsbussarna enligt tidtabell.

Hantverksshoppen och matäffären Strandboden öppnar igen i maj 2020 och säljer allt tillbehör för stug- och båtliv. I huset finns det till och med hotell, restaurang Korppoström och konferenscentrum, som är öppet under sommarsesongen. Perioden från oktober till april är skärgårdscentrum endast öppet till grupper på beställning, kontakta då 040-1391218.

Huvudställning Grand opening 8.5.2020, Piscatus, Fisken och människan, ända till slutet av året 2021. De andra påkommande evenemanget inställs situationen med coronaviruset.

Vi är alla “i samma båt” så kallad! Det är dags nu att börja tänka mera varandra; vad kan vi göra tillsammans att Korpoström existerar ännu i framtiden, såsom förut.

Kuvat ja teksti: Maarit Karlsson

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts