Olipa kerran pikkuinen yrittäjä Korppoossa keväällä 2020...

Olipa kerran pikkuista majataloa Korppoon keskustassa pitävä pikkuinen yrittäjä, joka luotsasi omaa toimintaansa ja sen ohella loi kokonaisen Visitkorppoo-sivuston auttaakseen paikallisia yrittäjiä saamaan näkyvyyttä ja matkailijoita löytämään tuo hurmaava saari Saariston Rengastien varrella. Pikkuinen yrittäjä on kirjoittanut myös kirjan, jonka nimi on Pieni matkaopas Korppooseen. Se on kaunis nelivärinen kirjanen oppaaksi ja matkamuistoksi.

Tuon pikkuisen yrittäjän elanto pyörii kesäkauden ympärillä, kuten muidenkin saarella toimivien yrittäjien. Pikkuisille yrittäjille on hyvin tärkeä asia, että palvelut toimivat ja matkailijat ovat tyytyväisiä.

Joka kevät ja kesä pikkuinen yrittäjä satsasi kesän aurinkoon ja saapuviin matkailijoihin. Pääsiäinen oli aina uuden elämän alku, kun saari heräsi eloon pitkän talven jäljiltä. Krookukset ja narsissit kukkivat kilpaa, luonto kirkastuu ja matkailijat saapuvat. Ihmisten kasvoilla näkyy ilo ja jälleennäkemisen riemu.

Kunnes eräänä päivänä aikaisin keväällä ilmestyi ilkeä ja näkymätön vihollinen! Tuo pikkiriikkinen ja häijy virus levisi kulovalkean lailla koko maailmaan. Ja vaikka tietojen mukaan ei tuota pahaa virusta saarellamme olekaan, niin matkailu on keskeytetty ja ravintolat suljettu. Ihmisten on syytä pysytellä kotonaan ja huolehtia, ettei virus leviä enempää. Sen paremmin mökkeily kuin veneilykään ei ole suositeltavaa. Nyt on vain odotettava ja kuunneltava ohjeita. Kuinka pitkään? Sitä kun ei kukaan tässä vaiheessa tiedä! Se vasta kamalaa on.

https://www.raja.fi/ajankohtaista/tietoa/tiedotteet/1/0/suomen_rajojen_ylikulkuun_liittyvat_rajoitukset_koskevat_myos_merialuetta_79291

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19?gclid=CjwKCAjw7LX0BRBiEiwA__gNw2bsP5AM65ew3BTreo5mZL1NoxhTYWtWIzFpYMMLGpn7RF6n-jklpRoCOBMQAvD_BwE

Silloin tuo pikkuinen yrittäjä oli kovin peloissaan ja turhautunut kuten muutkin pienet yrittäjät saarella ja muissa paikoissa aivan joka puolella. Kuinka tällaisesta edes voi selvitä? Miten ikinä pärjäämme eteenpäin? Onko ainoa vaihtoehto konkurssi ja vararikko?

Koska tilanne oli hyvin vakava, eikä näyttänyt siltä että tilanne rauhoittuisi nopeasti, pikkuinen yrittäjä päätti surun ja murheen sijaan alkaa suunnitella tulevaisuutta. Unelmoimaan ajasta, kun kaikki on taas hyvin! Sillä yhtenä päivänä asiat ovat taas hyvin.

Hän alkoi miettiä miten voisi jatkossa palvella matkailijoita yhä paremmin. Mielessä alkoi jo siintää ideoita.

Ainakin moottoripyöräilijät ja harrasteautoilijat pääsevät ajelulle nopeastikin, kunhan on sopivaa liikkua. Fillarimatkailijat varmasti rasvaavat jo ketjujaan ja mikä sen hienompi reitti onkaan kuin Saariston Rengastie, kunhan olemme nitistäneet viruksen.

Pohtiessaan nykyistä tilannetta, pieni majataloyrittäjä huomasi myös, että hänen majatalonsa huoneistot ovat erinomaisen soveliaat varovaisempaankin matkustamiseen! Oma sisäänkäynti ja keittiö, jossa laittaa pientä evästä ja pari makuuhuonetta sekä kylpyhuone. Koko huoneisto siis oman porukan käytössä. Siivouksesta olemme muutenkin pitäneet huolen, nyt vain lisätään desinfioivaa siivousta muihinkin pintoihin kuin kylpyhuoneeseen.

https://www.teijula.fi/#majoitus

Bookingista voi varata ja muuttaa varausta mielen mukaan.

Lisäksi hän alkoi tehdä tosissaan verkkokurssia, jota oli työstänyt pöytälaatikkoon jo muutaman vuoden ajan. Kurssi auttaisi ihmisiä pärjäämään älypuhelintensa kanssa paremmin, jotta muistitila riittäisi ja jottei tiedot hukkuisi. Digi ja data-asiat ovat kiehtoneet pientä yrittäjää jo 10 vuoden ajan!

https://www.teijula.info/puhelinkurssi

Lopulta maailma ei tuntunutkaan enää niin järkyttävältä. Voisin aina kertoa tarinani teille ja pitää yhteyttä, vaikka matkailua ei nyt suositella.

Oman tarinani lisäksi voin toki kertoa edelleen hyviä juttuja Korppoosta ja meistä pikku yrittäjistä täällä. Että kyllä me odotamme!

Jos tahdot auttaa Korppoon yrittäjiä, voit aina tilata lahjakortteja kultakin tai tarjota kupit kahvia virtuaalisesti!

Kahvit voit minulle tarjota tästä: Kahvia kiitokseksi

Minä olen siis tarinan pikkuinen yrittäjä, DAG-15 majatalon emäntä Anne Teijula ja Visitkorppoo-sivuston tekijä sekä tulevaisuudessa digitaalinen järjestyksenvalvoja. Jos innostuit lukemaan lisää, löydät minut ja majataloni ja puhelinkurssini osoitteesta www.teijula.fi

Anne Teijula eri aikoina

Ja muita yrittäjiä löydät visitkorppoo-sivustolta!

www.visitkorppoo.com

Tervetuloa tutustumaan!

Linkit:

Anne Teijula: www.teijula.fi

Korppoo: www.visitkorppoo.com

Pieni matkaopas Korppooseen: Kirjakauppa Bod tai Adlibris tai jokin muu verkkokauppa kuten Elisa tai Amazon.

Tarjoa kahvi: Kaffet

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square