Missä ja miten yöpyä Korppoossa? Var eller hur kan man övernatta i Korpo?

på svenska ↓

Missä ja miten yöpyä Korppoossa? Valita voi omien mieltymysten mukaan.

​Mukavasti meren äärellä saaristokeskuksessa, Korpoströmin hotellissa. Aivan vierassataman läheisyydessä, jossa ihmisten erilaiset äänet erottuvat, sekä ruokakauppa ja ravintola ovat vain tien toisella puolella. Kaikki tapahtumat ja näyttelyt ovat nurkan takana. Tuntuu kuin olisit mukana kaikessa ympärilläsi olevassa!

Saaristotiellä, matkalla Korppoon keskustaan, löytyy hotelli Nestori ja ravintola Back Pocket. Tänne olet lämpimästi tervetullut, kun haluat kokea jotain luksusta, syödä hyvin, monesta ruokalajista koostuvan menun. Kun haluat nauttia yöstäsi kuin prinsessa, kaukana hektisestä kaupunkielämästä. Kesällä lähelläsi on metsäpolut ja auringon lämpöiset niityt, joissa samoilla. Mutta olet myös tietoinen korkeista hinnoista. Sellaista se on, kun haluaa laatua, saat maksaa, valitettavasti!

Saaristotiellä Nestorin vieressä, on Faffas B & B, pieni punainen mummonmökki, romanttisen maalaispihan ympäröimänä.

Täällä voit tuntea Korppoon historian havinaa.

Lattialla raidalliset räsymatot, jotka jonkun äiti on kutonut kangaspuilla ja lattia, joka narisee jalkojen alla. Tik tak sanoo kello, ja on aika mennä nukkumaan. Kaikki huoneet erilaisia, 30 euroa per huone, 10 euroa lisää yhden hengen huoneen lisästä. Ei ollenkaan paha, sanoisi paraste-lainen. Lisäksi bussipysäkki aivan kävelymatkan päässä.

Hieman eteenpäin kun ajellaan, vastaan tulee oikealla Wattkastin saarikyltti, siitä sillan toiselle puolelle. Aja noin viisi kilometriä eteenpäin, niin tulet perille Wattkastin mökeille, jotka sijaitsevat rannalla. Niin kutsutut kesämökit ulkowessalla, omalla saunalla, laiturilla ja soutu-veneellä.

Mökin terassilta voi nauttia merinäköalasta. Viisi mökkiä, joista valittavana se oikea, mikä sopii sinulle parhaiten. Oma rauha ja luonnon tuoksu, myös pitempiaikaiseen asumiseen.

​Korppoon keskustassa voi myös yöpyä, monessakin paikassa, joista yksi on DAG-15, omassa kahden makuuhuoneen ja keittiön huoneistossa. Tämä tapa asua kuin kotona, sopii hyvin kahdelle parille tai perheille. Ruokaostokset hoituu helposti lähellä olevasta ruokakaupasta. Vehreässä puistossa voi vaikka tehdä kävelyjä, siinä missä ihailla luontoa tai vain istua terassilla ja nauttia vapaasta olostaan. Täällä missä Jean Sibelius on vaikuttanut.

Samassa talossa toimii myös liike Amalias Hem, jossa on myytävänä kaikkea vaatteista sisustukseen. Ainahan sitä löytää jotain uutta ja erikoista, mitä juuri silloin tarvitsee!

Tervetuloa lämpimästi Korppooseen! Tässä oli vain yksi osa yöpymispaikoista esiteltyinä, näistä lisää sivuillamme, varaa itsellesi jo tänään omasi!

Olemme kaikki ”samassa veneessä” koronaviruksen kanssa, on aika ajatella enemmän toisiamme, tätä maailmaa, mitä kaikkea voisimme tehdä yhdessä, jotta Korppoo olisi yhä esillä ja toimisi vielä tulevaisuudessakin kuten tätä ennen tärkeänä saaristoluontona hyväksemme.

Var eller hur kan man övernatta i Korpo? Beroende hur du vill ha det.

Bekvämt vid havet i Skärgårdscentrum, på Korpoströms hotellet. Gästhamnet ligger nära med hundratal människor med sina alla olika röst, och matbutiken och restaurangen ligger bara andra sidan av vägen i Korpoströms huset. Alla händelser och utställningar finns bakom hörnet. Känns som du skulle vara med i allt!

Längs vid Skärgårdsvägen, väg mot Korpo Centrum finns hotellet Nestor och restaurang Back Pocket. Hit är du varmt vällkommen, när du vill uppleva lite lux, att äta fint med menu av olika maträtter. När du vill njuta av din övernattning som en prinsessa, långt borta från den hektiska stadslivet. På sommaren i närheten finns skogstigar och solvärma ängar att vandra på. Men du är ochså medveten om de höga priserna. Så är det med kvalitetet, tyvärr. Att betala, får man lux.

Längs vid Skärgårdsvägen, brevid hotellet Nestor ligger så söt stugan, Faffas B&B. Ett gammalt rött trehus med romantiskt landbyggsgård. Här kan du uppleva historien av Korpo. Randiga trasiga mattor på golvet, som nåns mamma har väva. Och när man går på golvet, den knarrar under fötterna. Tik tak säger klockan, nu är det dags att gå o sova. Alla rum är olika, bara 30 euro per rum, för ett enkelrum får du betala extra plus 10euro. Inga paha! Sku en Pargasbou säga. Slipper även med bussen fram.

Lite framåt, så ser du till höger plakaten; ön Wattkast. Över brun och circa 5 kilometer att åka fram, så kommer du till Wattkast stugor som ligger alldeles vid egen strand. Så kallade sommarstugor med ute-wc, egen bastu, brygga och roddbåt. På verandan kan du sitta och njuta av havsutsikten. Fem stugor att välja på, vilken passar till dig som bäst. Eget rohet och naturens doft. Ochså att bo lite längre.

Mitt i cenrum av Korpo finns det ochså alternativer att övernatta, tex i eget lägenhet med två sovrum och kök, det får du uppleva hos DAG-15. Passar bra till två par eller familjer. Ett alternativ att bo såsom hemma. Handla mat från butiken som ligger nära, promenera i parken som är brevid eller bara sitta i verandan och njuta av fritiden. Här som Jean Sibelius har påverkat.

I samma hus finns butiken Amalias Hem som säljer allt från kläder till dekorering. Alltid hittar man ju någonting speciellt som man just då behöver ha!

Kuvat ja tekstit: Maarit Karlsson

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square