Korpoström Saaristokeskus

Korpoström Saaristokeskus

Sääasema säätorni Rumar

Sääasema säätorni Rumar

Korppoo kirkko

Korppoo kirkko

Korppoon kartano

Korppoon kartano

 TEKEMISTÄKORPPOOSSA

Woman Snorkling

Stora Hästön vedenalainen luontopolku

Metsähallituksen ensimmäinen vedenalainen luontopolku sijaitsee Saaristomeren kansallispuistossa, Stora Hästön saaren rantavedessä. Stora Hästö sijaitsee noin 5 km Saaristokeskus Korpoströmistä lounaaseen. Kävijät voivat itse hakeutua vedenalaiselle luontopolulle, jonka ensimmäinen opastaulu on merkitty valkoisella poijulla. Polkua seurataan uiden (uimalaseilla), snorklaten tai sukeltaen.

Paljasjalkapolku

Nykytaiteen ulkoilmanäyttely ja luontopolku

Kalasta!

Kalastus on suosittua sekä paikallisten että vierailijoiden kesken. Laaja meri ympäri Korppoon tarjoaakin paljon mahdollisuuksia, raikasta merituulta ja kokemuksia. Varmista, että kalastuslupasi ovat voimassa.

Risteily Fisköllä

Voit myös risteillä yhteysaluksella pienemmillä saarilla, Verkanin (eli Buffalon ravintolan viereltä) satamasta lähtee Fiskö-alus.

Yhteysaluksilla voit liikkua saarille ja takaisin, mutta voit myös istua kyytiin ja ihailla maisemia ja palata samaan rantaan takaisin (eikä ne pääasiassa maksa mitään).

Kesäaikaan vuoroja ajetaan runsaasti, mutta kannattaa kysyä laivasta tarkemmin ja kysyä mille vuorolle sopii mukaan.

Vuokraa fillari!
 

Paraisten kaupunki on hankkinut noin 100 polkupyörää vuokrakäyttöön, jotta kaikilla on mahdollisuus kiertää saaristoa ulkoilmaa haistellen.

Pyörän voi vuokrata niin, että sen palauttaa eri paikkaan (Saariston Rengastien kiertäjille) kuin mistä sen otti. Toisaalta fillarin saa allensa myös muutamaksi tunniksi, tarpeen mukaan.

 

Pyöriä löytyy Saariston Rengastien varrella seuraavista paikoista: Korppoo, Norrskata, Nauvo, Parainen, Houtskär, Iniö

 

Korppoossa pyörien vuokrauspisteet ovat: Hotel Nestor, ravintola Hjalmars, vierasvenesatama Buffalo, vierasvenesatama Korpoström.

Uutena toimijana on Frank Tuominen ja Carfield-pyörävuokraamo parempine fillareineen ja palveluineen. Katso lisää: https://www.carfield.fi/

 

Käy museoissa ja näyttelyissä

ja muistomerkeillä sekä taidenäyttelyissä (Kotiseutumuseo, saaristolaismuseo, punaisten ja valkoisten välisten taisteluiden muistomerkki, Sibeliuksen muistomerkki, sotaveteraanien muistomerkki, Paljasjalkapolku jne.) sekä Korpoströmin näyttelyt.

 

Mene Saaristomeren kansallispuistoon 

ainutlaatuinen merellinen kansallispuisto ja biosfäärialue. Katso: http://www.luontoon.fi/saaristomeri

Tutustu kirkkoon, 
 

joka on nimetty arkkienkeli Mikaelin kunniaksi, on niin arkkitehtonisesti kuin sisustukseltaankin merkittävä osa kansallista kulttuuriperintöämme.

 

Käy risteilyllä
 

Fiskö-aluksella on mukava tehdä pieni risteily

Myös Aspö-Charterilla pääsee merelle: http://www.saaristonrengastie.fi/content/aspo-charter